Google Friend Connect
Making Money Online

Making Money Online
Making Money Online
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

11 February 2007

Klimak Atau Kepuasan Seorang Wanita. Bertali-tali Atau Berturut-turut?

Klimak Atau Kepuasan Seorang Wanita. Bertali-tali Atau Berturut-turut?

Dating Perempuan Wanita Melayu
http://dating.perempuanmelayu.info/

Buat Duit Dengan Internet
http://cybermoney2u.blogspot.com/

Banyak kekeliruan timbul, tentang bagaimana kepuasan wanita (orgasm) atau klimak itu berlaku. Oleh kerana anzal (orgasm) itu datang dalam gelombang denyutan pada faraj wanita sehinggakan wanita itu sendiri tidak dapat membezakan antara kepuasan yang bertali-tali (multiple orgasm) ataupun yang berturut-turut (sequential orgasm).

Secara umum anzal atau klimak yang datang secara bertali-tali adalah anzal (orgasm) yang datang berterusan antara satu sama lain. Wanita yang anzal sebegini akan kelihatan tidak berada dibumi nyata dan lama untuk sedar. Apabila wanita ini dipuncak dan puas, dia akan terus tidur kepenatan.

Anzal yang berturut-turut pula adalah anzal atau orgasm yang datang antara satu sama lain dalam jangka masa yang berjarak. Tempoh mungkin dalam berapa saat atau seminit dua. Wanita sebegini akan puas sekali dan sedar semula dan dengan tiba-tiba akan puas sekali lagi dalam minit yang kemudiannya.

Wanita yang memdapat kepuasan bertali-tali sepenuhnya adalah jarang berlaku, namun setiap wanita mampu untuk mempunyai anzal yang berturut-turut.

Ramai wanita mampu mendapat anzal yang lebih daripada sekali jika permulaan hubungan seks adalah dalam suasana yang tenang dan selesa dan wanita itu diberahikan dengan belaian lembut dan romantik. Dalam keadaan berahi apabila kelentitnya dibelai sebaiknya, kepuasan dan klimak yang datang akan berkali-kali, mungkin dua tiga atau enam kepuasan sebelum wanita itu betul-betul puas.

Berbanding pula dengan lelaki yang mampu puas sekali dengan pancutan air mani, dalam masa pendek wanita mampu mendapat lebih daripada itu jika keadaan dan cara yang sesuai.

Wanita tidak perlulah merasa risau. Menurut satu kajian tentang anzal atau orgasm wanita. Orgasm yang sekali sudah cukup bagi 90 peratus wanita yang diselidik. Adalah satu perkara normal jika wanita hanya mampu puas sekali sahaja dan jika mendapat lebih anggapkan ia sebagai bonus.

Ingin diingatkan, kelentit akan menjadi terlalu sensitif (geli) selepas wanita anzal dan ia boleh menyakitkan. Jika pasangan wanita berminat untuk memberikan lebih, jangan paksa dirinya. Mendapat lebih daripada satu kepuasan memerlukan keadaan yang sesuai dan wanita perlu dalam keadaan sedia. Tidak perlu paksa diri wanita itu. Jika wanita itu nyatakan sudah cukup maka berikan belaian kasih sayang dan cinta anda.

Cara yang terbaik adalah dengan membuat wanita rasa selesa sebelum hubungan seks. Tempat yang tenang dan selesa dan lakukan belaian awal dan ciuman yang memberahikan kepada wanita. Rasa berahi wanita datang daripada belaian lembut dan layan istimewa akan membantunya mencapai klimak atau orgasm.

Artikel berkait :
http://tamanwangi.blogspot.com/2006/06/kepuasan-seorang-wanita-orgasm.html

Artikel-artikel sebelum ini

Senaman Untuk Lelaki Mati Pucuk
http://tamanwangi.blogspot.com/2007/01/exercise-for-erectile-dysfunction.html

Seks Yang Baik Melegakan Stres
http://tamanwangi.blogspot.com/2007/01/seks-yang-baik-melegakan-stress.html

Ujian Tahap Klimak Anda
http://tamanwangi.blogspot.com/2007/01/on-line-orgasmic-simulation.html

Lelaki Wanita Dan Fakta Seks
http://tamanwangi.blogspot.com/2007/01/lelaki-wanita-dan-fakta-seks.html

Artikel-artikel tentang seks dan rumahtangga di

http://tamanwangi.blogspot.com/

No comments:

Post a Comment